Glöm lösen?

 

LED – Grunderna, från teknisk bakgrund till historiska faktaUnder de senaste åren har LED-tekniken fortsatt att utvecklas i allt snabbare takt, särskilt inom allmänbelysningen. Denna framgång är knappast förvånande, eftersom LED har många fördelar jämfört med traditionell belysningsteknik: De är små, kompakta, har en mycket lång livslängd och kan användas på extremt många sätt. Även deras färgåtergivning sträcker sig från bra till utmärkt. Dessa är bara några skäl för att lära mer om denna effektiva och kraftfulla teknik.

LED Grundläggande kunskap

Hur fungerar en lysdiod i arbete, vilken livslängd har den och vilka är exakt de fördelarna med den här tekniken? Dessa och andra grundläggande frågor om LED besvaras här.

  LED Grundläggande kunskap


LED – Livscykel

LED har en mycket lång livslängd. Det finns dock faktorer som påverkar inte bara livslängden på enskilda LED men även på hela LED-modulen.

  LED – Kunskap: livscykel
LED ljusfärger

Som ett av världens ledande företag inom området för innovativa belysningstekniker, lägger OSRAM särskild tonvikt på utveckling av vita LED. Lysdioder finns också i många andra färger, som rött, grönt och blått.

  Fackkunskap: LED ljusfärger


LED – tekniken för framtiden

LED öppnar upp för möjligheter inom belysning som var otänkbara för bara några år sedan. Oavsett om det är inom den yrkesmässiga eller privata sektorn – lysdioder ger en mängd fördelar.

  Fackkunskap: LED – framtidens teknik

LED Historia

Här hittar du ursprung och historia, viktig information och fakta från upptäckten av elektroluminiscens genom den fortsatta tekniska utvecklingen av lysdioder.

  LED-kunskap: historia