Glöm lösen?

Produktbeskrivning


En modern utomhusarmatur med en unik konstruktion som ger maximal värmeavledning från LED-modulerna.

Den har hög effektivitet och lång livslängd.

 

Svensktillverkad gatuarmatur, med den senaste LED-teknologin som på många vis är ett stort genombrott inom belysningsbranschen. Den höga ljuskvaliteten gör våra vägar säkrare och effektiviteten hjälper städer att sänka sin energiförbrukning utan att kompromissa med ljuskvalitet och energieffektivitet. Högeffektiv gatuarmatur som finns med en rad olika watt effekter med ljusflöden från 1500 och ända upp till 20 000 lumen. Egentillverkade kylprofiler från SAPA Sverige med optimal kylförmåga för bästa prestanda. Universellt fäste som enkelt monteras på stolptopp eller stolparm med möjlighet till justering i båda lägen.  


Med Osrams senaste DIM Tool, är det möjligt att aktivera två oberoende dimnivåer för att på så sätt spara ännu mer pengar och på vår miljö. NKPG Mini kan programmeras till att behålla ljusflödet på en förbestämd konstant nivå över hela livslängden genom att öka strömmen med tiden för att kompensera för den naturliga ljusflödesnedgången. Detta eliminerar "överbelysning" i början och innebär ytterligare energibesparingar. NKPG Mini´s verkligt platta design motverkar uppljus och de olika optikerna klarar alla belysningsstandarder och och krav. Armaturen kan justeras i olika vinklar för att optimera ljusdistributionen vid olika väggeometrier.

Önskar du ta del utav våra ljusdata filer? Skicka gärna dina kontaktuppgifter till oss så ordnar vi det.

Ljusstyrning

Genom ljusreglering är det möjligt att spara stora mängder energi. Under sena kvällar och nätter är ofta behovet av fullt upplysta gator och andra utomhusmiljöer mindre. Att släcka ner belysningen helt kan dock göra att människor känner sig otrygga. Med hjälp av nattsänkning kan stora energibesparingar göras utan att belysningen behöver släckas. De olika system vi använder för ljusreglering utomhus är integrerade i varje armaturs driftdon och sköter sig själva. Nattsänkningen är flexibelt och kan programmeras helt enligt kundens önskemål. Systemet erbjuder upp till 5 flexibla ljusnivåer som kan sättas för valfri tid. Detta möjliggör mycket låga ljusnivåer mitt i natten, högre ljusnivåer när det behövs och medelhöga nivåer under övergångsperioderna. Drivern har ingen inbyggd klocka utan räknar ut tiden baserat på tiden mellan tänd och släck. Det tar 3 st tänd-/släck-cykler för drivern att ställa in sig och följa det förprogrammerade schemat.

 

BILDER


PRODUKTDETALJER


Armatur NKPG MINI
Effektförbrukning 30W - 114W @350mA
46W - 195W @525mA
Ljusflöde
upp till 120 lm/W
Storlek 24LED   B 330, H 105, D 630 24LED 
Storlek 36 - 96LED   B 400, H 105, D 630 36-96 LED 
Vikt 5,2 kg - 12 kg
Ljuskälla 1W Multichip 135 lumens @350mA
Ljusfärg 3000 K och 4000 K
Färgåtergivningsindex Varmvit: ≥ 82 Neutralvit: ≥ 80
Färg kåpa  UV beständigt PC RAL 7024
Material Aluminium, GELOY PC/ASA
LED-livslängd 80.000h @L70B10 (Ta 25 °C)
Optiskt system Asymmetriskt bredstrålande ljusfördelning
Övrigt: Projicerad vindyta 0,070 m². IK-klass 08.